Klassementsleider Vos stapt af in Energy Women’s Tour na valpartij

Marianne Vos is woensdag afgestapt in de Energy Women’s Tour. De klassementsleider raakte in de derde etappe gewond aan haar gezicht, nadat ze het slachtoffer was geworden van een massale valpartij.

“In de voorbereiding op de tweede intermediate sprint ging de snelheid omhoog. Voor me was er een val vanwege een put in de weg en ik kon die niet meer ontwijken”, verklaart Vos op de site van haar team CCC-Liv.

De 32-jarige Brabantse viel tijdens de 145 kilometer lange rit in Groot-Brittanniƫ hard op haar hoofd en liep daarbij een snee en enkele schrammen op. Vos moest vervolgens naar het ziekenhuis om de snee te laten hechten, waardoor haar koers erop zit.

“Dat is heel erg jammer. Ik ben er ook behoorlijk door aangeslagen, want ik zat zo goed in koers. Maar ook na een val gaat de koers door. Helaas is dat zonder mij.”

Vos schreef dinsdag nog de tweede etappe op haar naam, waardoor ze de leiding in het algemeen klassement pakte. Vorig jaar eindigde de Nederlandse de Energy Women’s Tour als tweede in de rangschikking achter de Amerikaanse Coryn Rivera.

https://www.nu.nl/wielrennen/5933199/klassementsleider-vos-stapt-af-in-energy-womens-tour-na-valpartij.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *