Moeder van vermoorde Louisa: ’Geef die beesten wat ze verdienen’

Helle, de moeder van Louisa, liet haar advocaat vertellen wat zij van de mensen vindt die haar het meest dierbare wat ze had ontnamen. „Geef die beesten de doodstraf die ze verdienen. Ik huil voortdurend wanneer ik aan haar denk. Mijn dochter en haar vriendin hadden dromen en die werden hen afgenomen op de meest vreselijke manier.”

Jespersen en Ueland waren op 8 december naar Marokko gereisd om het Atlasgebergte te beklimmen. Zij slagen in deze poging, maar op de terugweg lopen zij hun noodlot tegemoet. Ze kruisen het pad van de drie mannen die hopen hoger op de ladder van IS te klimmen door ’ongelovigen’ te vermoorden. De drie zien de twintigers hun tent opzetten en slaan iets na middernacht meedogenloos toe. Ze filmen hoe ze de tent kapot snijden, de Scandinavische vrouwen doodsteken en hen onthoofden. Maar hun video’s hebben niet het effect dat ze hopen. De filmpjes zijn van een slechte kwaliteit, en zelfs IS vindt de moord op de twee studentes laf. Verder identificeert de politie hen en gaat over tot arrestatie.

Donderdag deed de advocate van de drie hoofdverdachten er nog alles aan om de rechter ervan te overtuigen dat haar cliënten de gevorderde doodstraffen en levenslange celstraf – voor Khayali – niet verdienen. „Ze zijn zelf slachtoffers”, zei ze. „Ze zijn opgegroeid in armoede en werden gehersenspoeld.” Een psychiatrische behandeling is op zijn plaats, probeerde ze.

Rachid Afatti (L), Ouziad Younes (C), and Ejjoud Abdessamad (R).

Rachid Afatti (L), Ouziad Younes (C), and Ejjoud Abdessamad (R).

https://www.telegraaf.nl/nieuws/569069660/moeder-van-vermoorde-louisa-geef-die-beesten-wat-ze-verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *