PAOK eist actie van UEFA na ‘schandelijke avond voor Europees voetbal’

PAOK Saloniki eist dat de UEFA onmiddellijk actie onderneemt na de beladen wedstrijd dinsdagavond tegen Ajax. De Grieken zijn na de 3-2-nederlaag in Amsterdam woedend over het optreden van scheidsrechter Craig Pawson én op Ziggo-commentator Sierd de Vos.

PAOK, dat Ajax in Thessaloniki nog op 2-2 had gehouden, kreeg in de Johan Cruijff Arena drie penalty’s tegen. Twee daarvan werden door Dusan Tadic benut. Aan de derde Ajax-goal ging volgens de Grieken een duw van doelpuntenmaker Nicolás Tagliafico vooraf.

“Op het hoogste niveau kunnen sommige zaken gewoon niet getolereerd worden”, schrijft PAOK woensdag in een verklaring op Instagram. “We willen niet te lang stilstaan bij de fouten van de scheidsrechter, die grotendeels de wedstrijd heeft beïnvloed. Een straf voor hem zou vanzelfsprekend moeten zijn en deze moet direct worden opgelegd.”

De kampioen van Griekenland richt zich in het bericht direct tot de Europese voetbalbond UEFA, die nu aan zet zou zijn. “Er zou een algehele beoordeling moeten plaatsvinden van de schandelijke avond van gisteren voor het Europese voetbal.”

‘Commentaar van De Vos was racistisch’

Niet alleen de arbitrage, maar ook Ziggo-commentator De Vos is de gebeten hond. PAOK beschuldigt de ervaren verslaggever van racistische uitingen tijdens het verslag van de wedstrijd.

“De onaanvaardbare opmerkingen van deze journalist van Ziggo, de hoofdsponsor van Ajax, gericht tegen de PAOK-fans en de Griekse burgers zijn een gevaarlijk fenomeen en hebben geen plaats in het voetbal of ergens anders.”

De Vos, die tijdens de wedstrijd onder meer grapjes maakte over Griekse fans zonder shirt die zich vanwege de financiële situatie van het land geen bovenkleding zouden kunnen veroorloven, moet volgens PAOK door zijn werkgever op het matje geroepen worden. “Een late reactie is beter dan niets.”

Direct na uitschakeling van PAOK in de derde voorronde van de Champions League reageerde ook trainer Abel Ferreira al woedend. Volgens hem zou de scheidsrechter Ajax als het nodig was geweest ook nog wel een vierde penalty hebben gegeven.

Ajax plaatste zich dankzij de moeizame zege op PAOK voor de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. Daarin is het Cypriotische APOEL Nicosia de tegenstander.

https://www.nu.nl/voetbal/5978712/paok-eist-actie-van-uefa-na-schandelijke-avond-voor-europees-voetbal.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *