Uitgelaten De Ligt: ‘We spelen alsof we op een schoolpleintje voetballen’

Volgens Matthijs de Ligt lag de sleutel voor de 34e landstitel van Ajax bij de hechte band die de spelers dit seizoen met elkaar vormden. De Amsterdammers stelden de titel veilig met een 1-4-zege bij De Graafschap.

De negentienjarige verdediger nam als aanvoerder de schaal in ontvangst, waarna de spelers hun feest vierden voor het uitvak in Doetinchem. “We hebben met z’n allen erg gesnakt naar deze titel. Die heeft Ajax lang niet gewonnen”, zei hij bij FOX Sports.

Hoewel de wrange uitschakeling in de halve finales van de Champions League nog steeds voelbaar is in de selectie, durfde De Ligt met de nodige tevredenheid terug te kijken op het seizoen.

De jonge aanvoerder was vooral trots op hoe de spelers dit seizoen een hecht team met elkaar vormden. “We zijn een stel vrienden, die voetballen als op een schoolpleintje. Je komt overal met z’n allen, in Lissabon, Londen, overal. En overal zit je met elkaar opgescheept en daardoor creëer je een band. Dit is zo’n geweldig team met zulke geweldige jongens. Alleen maar lof.”

De Ligt stipte de nederlaag tegen Tottenham Hotspur nog wel aan. “Maar het doel was de titel. Natuurlijk is het zonde dat je eruit ligt in de laatste seconde, maar nu overheerst het trotse gevoel. Je mag wel spreken van een geweldig seizoen.”

Ajax wordt donderdagmiddag om 16.00 uur op het Museumplein in Amsterdam gehuldigd.

Bekijk de eindstand in de Eredivisie

https://www.nu.nl/voetbal/5894247/uitgelaten-de-ligt-we-spelen-alsof-we-op-een-schoolpleintje-voetballen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *